Karinthy szelet [Oláh Margit receptje a Hadik Kávéházból]

Karinthy szelet receptje a Hadik Kávéházból, mely hajdan Karinthy Frigyes törzshelyéül szolgált.

Hozzávalók:
tészta: 125 gr vaj, 125 gr porcukor, 125 gr csokoládé, 8 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 50 gr mandula, 40 gr piskóta morzsa, 1 kávéskanál sütőpor

krém: 250 gr vaj, 200 gr porcukor, 150 gr csokoládé

panírozáshoz: 50 gr mandula

Tészta elkészítése:
Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát papírozott tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét is bevonjuk krémmel. Oldalát tejszínhabbal bekenjük és mandulával panírozzuk. Végül a torta tetejét tejszínhabbal és mandulával díszítjük.

Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.