Concept Eyewear | Design Hét

Saját arculatú manufakturális termékek divatja már jó néhány évszázaddal korábban hódító útjára indult a merkantilista belpiacok céheiből, ahol az inaskodó legényeket még külföldi vándorévekre is kötelezte az iparos érdekszövetkezet, hogy mesterekké válhassanak. Manapság sincsen ez másképpen. Fából és acetátból készített szemüvegkeretet gyártó Concept Eyewear szakemberei számára is biztos alapnak tűnt régi, részben esztergomi gépparkra is alapozni vállalkozásukat a belváros szívében. Falemez szaga, csiszoló kerámiagolyóbisok, homokfúvók zakatolása lepi meg az egyedi kívánságok megrendelőit, ha éppen a gyártási folyamatokra kíváncsiak.

fotó via Concept Eyewear

fotó via Concept Eyewear

Szemüvegnyélre kerülhet viselője neve, készülhet oversized twiggy, víztiszta árnyalatú napszemüveg, de a Concept Eyewear sajátja leginkább a kézműves, trendre szabott, organikusra színezett, fából kiképzett szemüvegkeret. A Design Hét jóvoltából lépésről lépésre követhette a laikus közönség a munkafázisokat. Végeredményként látszórétegűre kivágott, mattított modelltől egészen a finomra csiszolt, koptatott típusokig az aprólékosan lassabb, akkurátus előállítási folyamatokba avatták be a showroom látogatóit. Polírozás, ragasztás, olajozás, vágás, marás, gravírozás, hőkezelés, foncsorozás. Designer, optikus, faesztergályos kezei alatt formálódik a környezetbarát, gazdag színpalettájú matéria, gondos kezek igazítják megfelelőre még a ridegebb, növényi rostból préselt acetátot is a két éve alakult, idei áprilisi, optikai vásáron debütált műhelyben. Minden alkatrészében költséges alapanyagokkal dolgoznak, éppen ezért tervezik recycling modellek értékesítését, egyre inkább magasra pozícionált ugyanis a precízen előállított manufakturális termék életérzésének ergonomikus hatása. Manapság már egyáltalán nem ritka – a külföldi és hazai befektetők konkurens szolgáltatásaival versenyezve – az optikai szalonokban is kiállított Concept Eyewear organikus keret, a projektroomokban, múzeumshopban vásárolható napszemüveg.

A Pont Blogazin a Design Hét Nyitott Stúdiók programján vett részt a Concept Eyewear műhelylátogatásán 2016. szeptember 30-án.  

Concept Eyewear
Design Hét | Nyitott Stúdiók
1064 Budapest, Rózsa utca 71.