Pótvetítés: Nyers | 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A 24. Nemzetközi Titanic Filmfesztivál egyik legnépszerűbb, nagy visszhangot keltő filmjéből a Nyers (Raw) című francia arthouse horrorból, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel, egy héttel a fesztivál zárása után, a Titanic április 20-án este 20.30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban pótvetítést szervez. Jegyek a mai naptól már kaphatóak!

A fiatal, tehetséges elsőfilmes rendező, a francia Julia Ducournau, aki tavaly rögtön meg is nyerte a Cannes-i Filmfesztivál FIPRESCI-díját, nagy port kavaró filmjében a főhősnő, Justine családjában mindenki állatorvos és vegetáriánus. Ő is szülei nyomdokaiba lép, beiratkozik az állatorvosi egyetemre, ahol ismeretlen, könyörtelen és veszedelmesen csábító világ fogadja. Az első hetek beavatási szertartásai során a beilleszkedési vágytól hajtva megtagadja a családi törvényeket és nyers húst eszik. Nem várt következményekkel szembesül, hiszen felébred tudattalanul szunnyadó énje. A kannibál film ugyan bővelkedik naturalista részekben, az erős idegzetűeknek ajánlott horror kötelező kellékei mögött mégis csak a felnőttkorba lépő ifjú érzékeny fejlődéstörténete bontakozik ki.

MA, ÁPRILIS 12-ÉN, SZERDÁN 16:45-kor a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE”-n Frédéric Strauss, a Titanic idei zsűrijének tagja, francia filmkritikus, forgatókönyvíró és rendező A francia szerzői film jövője és piaca címen tart előadást, melyben a Nyersről is beszél majd. A moderátor Gyenge Zsolt filmkritikus lesz. A pótvetítés a UIP Dunafilm és az Uránia Nemzeti Filmszínház támogatásával jöhetett létre.

Reklámok