Magyar forgatókönyvterv az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál Pitch Fórumán

Pátkai Marcell Börtönkörház című tévésorozattervét beválogatták az Odessa IFF Scripteast Series Pitch fórumába, a forgatókönyvíró így összesen hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviselheti Magyarországot 2018. július 13. és 21. között az Odesszai Nemzetközi Filmfesztiválon, melyet a szakma a Berlinale előszobájának tekint. A Filmteam gondozásában készülő történelmi kórházsorozat két idősíkon játszódik: az 1956-os forradalom alatt illetve 1957-ben, a megtorlás évében. A válogató bizottság elsődleges szempontjai között szerepelt a Kelet és Közép-Európai írók nemzetközi sikerekre számító projektjei. A nyertes 20 000 USD-t kap majd a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez.

Az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás idején az orvosoknak olykor választaniuk kellett család, becsület és túlélés között. A valós történeteket is felhasználó történelmi drámasorozat a magyar egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállását mutatja be: egy kórházban 1956-ban a forradalom idején és egy börtönkórházban a forradalmat követően.

A 38 éves Pátkai Marcell, forgatókönyvíróként több, jelenleg is látható tévésorozatban mutatkozott már be (Mi kis falunk – RTL Klub, Korhatáros szerelem – TV2), de szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

A Filmteam számos hazai játékfilmes produkció létrehozása mellett (pl. Ujj Mészáros Károly: Liza, a Rókatünder, Mészáros Márta: Aurora Borealis) nemzetközi tévésorozatok gyártásában is tapasztalatot szerzett már  (pl Captain Alatriste, Cobra 11 in Budapest), ezúttal azonban egy hiánypótló, magyar történelmi tévésorozatterv mellé állt partnerként.

Az Odessa IFF ScripTeast Series Projects az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett drámasorozat verseny, mely a ScripTeast (európai mesterképzési program a legjobb kelet-európai forgatókönyvírók számára) keretében, az Independent Film Foundation és a Star Media támogatásában jött létre.

Reklámok