Díjat kapott a Virágvölgy Karlovy Vary-ban

Csuja László menekülő szerelmesekről szóló első mozifilmjét díjazta szombat este a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije. A Filmalap pályakezdő tehetségeket támogató Inkubátor Programjában készült road movie az „East of the West” díját nyerte el, melyet a rendező személyesen vett át a közép-európai filmfesztivál záróünnepségén.

A Virágvölgy (előzetes ITT) amatőr főszereplőkkel készült produkció Berényi Bianka Instagram-sztárral (Felnőttartalom! Csak 18 éven felülieknek!) a női főszerepben, partnere az EU Cannibal frontembere, Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok. „Nagyon köszönöm Biankának, Lacinak és az elképesztően lelkes stábnak, hogy velük dolgozhattam! Remélem, hogy egyszer mindannyian megtaláljuk a saját virágvölgyünket.” – nyilatkozta Csuja László.

Az „East of the West” (A Nyugat Keletje) elnevezésű versenyprogramban debütáló Virágvölgyet külföldi filmkritikusok is méltatták, többek között a Variety és a Screen International szerzői, kiemelték a magyar film frissességet, lendületét, a rendezői munkát és a kiváló szereplőgárdát.

A külvárosi lakótelepen élő Bianka ellop egy csecsemőt, majd kettejüknek kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be őket. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

Csuja László első mozifilmjét, a Virágvölgyet Enyedi Ildikó mentorálásával készítette. A rendező 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az elmúlt években rövidfilmeket láthatott tőle a közönség. Foszfor című alkotásával – mely a Virágvölgy előképének tekinthető – jelentős nemzetközi filmfesztiválokon is szerepelt már. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzik, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült el. A filmet augusztus végén vetítik majd a hazai mozik az ELF Pictures forgalmazásáan. (via ELF Pictures/Pont Blogazin)

Reklámok