Cinema Niche

A CINEMA NICHE havonta jelentkező vetítéssorozat, ahol a hazai mozikban még soha nem vetített filmeket tűz műsorra szélesvásznon, egy este erejéig, magyar felirattal. Október 28-án, vasárnap látható majd első filmjük, a chilei Pablo Larraín Berlinálén a Zsűri Nagydíját elnyert El Club. Donáth Péter és Bognár Péter ötletgazdák régi vágya valósul meg a Cinema Niche (ejtsd: nís) vetítéssorozattal. Donáth a projekt elindításáról elmondta, hogy: “Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, melyeket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. Olyan filmeket vetítünk, melyek moziélményként működnek a legjobban (szélesvászon, jó hangminőség, közösségi élmény) és eddig nem volt rá lehetőség, hogy moziban láthassa őket a közönség. Igyekszünk majd bemutatni az elmúlt évek legjobb mozikból kimaradt filmjeit és azokat a friss filmeket is, amiket csak streamszolgáltatón vagy még ott sem lehet látni itthon.

A CINEMA NICHE bemutatja
EL CLUB (The Club/A klub, 2015) 98 perc
eredeti spanyol nyelven, magyar felirattal (előzetes ITT)
Rendező: Pablo Lorrain
2018. 10. 28. 19:00 
Corvin Mozi / Karády terem
Minden jegy mellé a filmekhez kapcsolódó meglepetés kiadvány jár.

A neves chilei rendező, Pablo Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. Az El Club Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol a bűnös titkok egyszer csak kitudódnak, felszínre törnek.

Díjak és jelölések:
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) – Zsűri Nagydíja: Pablo Larraín
Golden Globe-díj (2016) – Legjobb idegennyelvű film jelölés
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) – Arany Medve jelölés: Pablo Larraín

A chilei Pablo Larraín készített szürreális thrillert szerzőjét meggyilkoló zeneműről (Fuga), krimit Pablo Neruda költőről (Neruda), érzékeny portréfilmet Jackie Kennedyről (Jackie), trilógiát a Pinochet-diktatúra világában élő kisemberekről (Tony Manero, Post Mortem, No) és sorozatot drogkartelcsaládok rivalizálásáról (Szökevények). A Niche kedvence mégis a semmihez sem fogható látványvilágú El Club, amit 2015-ben a Berlinalén a Zsűri Nagydíjával jutalmaztak. (via Cinema Niche/Pont Blogazin)

A CINEMA NICHE az NKA támogatásával valósul meg.

Reklámok